題目:Resource Allocation for Device-to-Device Communications

主講人:高榮駿副教授 (清華大學資工系)

5G mobile networks are coming soon: 2019 to 2020 is a likely time frame for the first commercial 5G network and some companies have launched pre-commercial networks this year. In this talk, we will address an important issue in 5G mobile networks--device to device (D2D) communication. D2D communication is a promising technique for supporting a tremendously large amount of communication devices and for enhancing spectrum efficiency. For D2D communication, we will address how to provide rate guarantee by fewest resource blocks. We will introduce one or several proposed schemes, which are based on optimization and approximation techniques.

高教深耕計畫1.3-1:強化職涯導航體系

國立臺北大學通訊工程學系敬邀